TECHNOLOGIA

baner

WMF system mleczny

Niezależnie od tego, czy Państwa klienci lubią swoją gorącą czy zimną kawę lub specjalności mleczne, WMF ma rozwiązanie, które zawsze gwarantuje najlepszą jakość napoju. Systemy mleczne ułatwiają personelowi obsługującemu lub klientom przygotowanie profesjonalnych kreacji kawowych, bez konieczności posiadania wcześniejszego doświadczenia. Od systemu Basic Milk po bardziej wszechstronny Easy Milk czy też najwyższej klasy system Dynamic Milk, każdy z nich oferuje różnorodne opcje smakowitego mleka i piany mlecznej.

Basic Milk

System Basic Milk to doskonały wybór dla wszystkich klasycznych specjałów kawowych takich jak cappuccino, latte macchiato i latte, które przygotowywane są z gorącym mlekiem i gorącą mleczną pianką.

System Basic Milk jest dostępny dla wszystkich ekspresów WMF.

WMF

Easy Milk

Easy Milk to automatyczny system spieniania mleka - umożliwia przygotowywanie takich napojów jak: cappuccino, latte czy gorąca czekolada, a także napojów z wykorzystaniem zimnego mleka.

System Easy Milk jest dostępny dla ekspresów WMF 1200 S, WMF 1500 S, WMF 1500 S+, WMF 5000 S oraz WMF 5000 S+.

WMF

Dynamic Milk

System Dynamic Milk firmy WMF oferuje jeszcze szerszy zakres możliwości, pozwalając na w pełni automatyczną produkcję 4 różnych konsystencji gorącej piany mlecznej i 3 odmian zimnej piany mlecznej, jak również gorącego i zimnego mleka. Dzięki temu zawsze możesz zaoferować swoim klientom idealną piankę mleczną do każdej kreacji kawy.

System Dynamic Milk jest dostępny dla ekspresów WMF 1500 S+, WMF 5000 S+ oraz WMF 9000 S+.

WMF
baner

WMF Steam System

Nasze zintegrowane systemy parowe dodają kolejny wymiar Państwa profesjonalnemu ekspresowi do kawy WMF, pozwalając na zaoferowanie jak najszerszej gamy napojów. Bez względu na to, czy osoby korzystające z Twojego ekspresu są początkującymi lub ambitnymi baristami, znajdą w każdym ekspresie WMF zaawansowany, ale łatwy w obsłudze system parowy, który będzie odpowiadał ich potrzebom. Można go używać do podgrzewania napojów, takich jak grzane wino, oraz do spieniania mleka do perfekcji, na przykład gdy chcesz stworzyć latte art lub spienić mleko z zewnętrznego źródła. Po prostu wybierz system, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom biznesowym, a będziesz gotowy zaspokoić pragnienia swoich klientów w zakresie napojów.

Basic Steam

System Basic Milk to doskonały wybór dla wszystkich klasycznych specjałów kawowych takich jak cappuccino, latte macchiato i latte, które przygotowywane są z gorącym mlekiem i gorącą mleczną pianką.

System Basic Steam jest dostępny dla ekspresu WMF 1500 S.

WMF

Easy Steam

Zaprojektowany do przygotowywania gorących napojów lub do ręcznego spieniania mleka z zewnętrznego źródła, system ten posiada półautomatyczną rurkę parową, która wyłącza się po osiągnięciu określonej temperatury, co znacznie ułatwia tradycyjne spienianie mleka.

System Easy Steam jest dostępny dla ekspresu WMF 5000 S oraz WMF 8000 S.

WMF

Auto Steam

Automatyczna para do artystycznego spieniania mleka w stylu baristy Oddzielna różdżka parowa systemu Auto Steam pozwala użytkownikom dostosować gęstość piany mlecznej do każdej indywidualnej kreacji kawy i produkuje trzy różne rodzaje piany mlecznej całkowicie automatycznie z boku. System umożliwia również łatwe podgrzewanie mleka i przygotowywanie różnych gorących napojów.

System Auto Steam jest dostępny dla ekspresów WMF Espresso, WMF 5000 S oraz WMF 8000 S.

WMF
baner

WMF System czyszczący

Wybierając profesjonalny ekspres do kawy dla swojej firmy, chcesz mieć model, który nie tylko robi doskonałe specjały kawowe dla Twoich klientów, ale również był łatwy do czyszczenia dla Twoich pracowników. W ten sposób oszczędzasz na szkoleniu personelu i czasie konserwacji. Wychodząc naprzeciw Państwa potrzebom, stworzyliśmy serię systemów mycia zgodnych z HACCP dla systemów mlecznych naszych ekspresów, z których każdy został zaprojektowany w celu optymalizacji wydajności i łatwości obsługi. Wystarczy wybrać ten, który najlepiej służy Waszej firmie.

Basic Clean

W tym systemie, ekspres do kawy jest czyszczony przy użyciu roztworu z tabletki czyszczącej i wody, a następnie płukany świeżą wodą. Wylewka musi być codziennie ręcznie czyszczona przez umieszczenie jej w specjalnym płynie czyszczącym. W przypadku ekspresów z systemem Basic Milk lub maszyn bez systemu spieniania mleka.

Podstawowa konfiguracja dla ekspresów, które nie są wyposażone w Plug+Clean i/lub nie mają zintegrowanego systemu stałego przyłącza wody.

WMF

Easy Clean

Ten w pełni zautomatyzowany program dla systemu Easy Milk wykorzystuje specjalny pojemnik do mycia i rozpuszczalne tabletki czyszczące. Po podłączeniu przewodu mlecznego do pojemnika myjącego, ekspres dozuje wodę do pojemnika, a następnie czyści i płucze automatycznie roztworem myjącym, świeżą wodą i parą wodną. System odozowania pianki do mleka należy czyścić ręcznie raz w tygodniu.

Podstawowa konfiguracja dla maszyn wyposażonych w Easy Milk, Active Milk lub Dynamic Milk.

WMF

Plug+Clean

System ten wykorzystuje gorącą wodę i parę wodną do czyszczenia systemu mlecznego poprzez proste podłączenie adaptera Plug+Clean do gniazda Plug+Clean ekspresu/schładzarki. Eliminuje to konieczność codziennego demontażu spieniacza mleka, redukując ręczne czyszczenie w płynie czyszczącym do zaledwie jednego razu w tygodniu.

W przypadku systemu Click+Clean dla WMF 1100 S adapter musi być przymocowany do wylewki gorącej wody w ekspresie.

Opcjonalna konfiguracja dla ekspresów wyposażonych w Basic Milk.

WMF

Clean in Place

Nasz najbardziej zaawansowany system czyszczący działa w taki sam sposób jak system Easy Clean, ale z dodatkową zaletą, że spieniacz mleka jest również czyszczony automatycznie przez system. Jest to najwyższa, przyjazna dla użytkownika wydajność dla wszystkich urządzeń z systemem Dynamic Milk.

Opcjonalna konfiguracja dla maszyn wyposażonych w Dynamic Milk.

WMF
baner

WMF System filtracji kawy

Innowacyjna technologia "Fresh Filtered Coffee", opracowana dla naszego automatycznego ekspresu do kawy, pozwala na produkcję zarówno specjalności kawowych, jak i świeżo filtrowanej kawy za pomocą jednego urządzenia.


Dzięki temu nie trzeba już inwestować w ekspres do kawy z filtrem oprócz ekspresu do kawy ziarnistej, aby móc serwować nie tylko specjały kawowe, ale również świeżo filtrowaną kawę. Oznacza to zarówno oszczędność miejsca, jak i pieniędzy, przy o połowę mniejszym zapotrzebowaniu na konserwację i czyszczenie.


Świeża, pyszna kawa w doskonałej temperaturze

Kawa zaparzona w systemie filtracji przechodzi przez nowo opracowaną specjalną kapsułę filtrującą. Proces ten zapewnia usunięcie wszelkich niepożądanych osadów i olejów. Następnie kawa spływa z powrotem do wylewki ekspresu i do filiżanki. Nadzór nad prawidłowym położeniem i działaniem systemu filtrującego jest sterowany czujnikami. Ponadto, zawór parowy zapewnia, że każdy napój jest produkowany zgodnie z najwyższymi standardami jakości, o stałym za każdym razem smaku, objętości i temperaturze.

Bezproblemowa integracja z istniejącymi rozwiązaniami.

WMF Fresh Filtered Coffee (FFC) może być uzupełniony o opcjonalne systemy mleczne, takie jak WMF Dynamic Milk. Dodatki gorącego i zimnego mleka oraz pianki mlecznej mogą być indywidualnie dostosowane do potrzeb, a świeżo przefiltrowana kawa może być profesjonalnie przygotowana i podana z mlekiem, podobnie jak specjalności kawowe.


Nawet w istniejących systemach czyszczących, technologia FFC integruje się bezproblemowo, dzięki czemu nie ma potrzeby ustanawiania dodatkowych procedur mycia ani zmiany istniejących procesów.

Filtracja kawy

Kapsułka filtrująca jest zaprojektowana tak, aby codziennie dostarczać około 100 filiżanek świeżo przefiltrowanej kawy lub aby wytrzymać do trzech dni. Każdy pojedynczy krok jest dokładnie objaśniony na wyświetlaczu urządzenia, od łatwego procesu ustawiania i zdejmowania kapsułki na górnej pokrywie, aż po codzienne czynności związane z czyszczeniem.

WMF

System Fresh Filtered Coffee (FFC) jest dostępny jako opcja dla ekspresów automatycznych WMF 5000 S+ oraz WMF 1500 S+

baner

WMF Chilled Coffee

Zaproponuj swoim Klientom szeroką gamę nowych przepisów na specjały z mlekiem, syropami lub bez, dzięki pomysłowemu systemowi Chilled Coffee dostępnemu z WMF 5000 S+. Jego działanie polega na świeżym zaparzeniu indywidualnej filiżanki gorącej kawy, a następnie szybkim schłodzeniu jej, co pozwala na szybkie i mądre przygotowanie pysznej kawy mrożonej i innych charakterystycznych napojów. Rezultat? Mniej stopionych kostek lodu, oraz lepszy smak schłodzonego napoju.

Jak działa system Chilled Coffee

Ten innowacyjny system pozwala zaoferować kuszącą różnorodność chłodzonych specjałów kawowych, dając jednocześnie dodatkową korzyść w postaci energooszczędności. Po pierwsze, gorąca kawa jest przygotowywana w urządzeniu zaparzającym WMF 5000 S+.

Następnie, zanim trafi do wylewki, przepływa przez zwrotny wymiennik ciepła. W tym samym czasie zimna świeża woda dla następnej filiżanki przepływa do bojlera w przeciwnym kierunku. W trakcie przechodzenia przez przeciwprądowy wymiennik ciepła, kawa staje się chłodniejsza, a woda cieplejsza. W ten sposób woda wymaga mniejszego podgrzewania w bojlerze, a kawa wychodzi już schłodzona, bez potrzeby dodatkowego chłodzenia.

Oznacza to nie tylko oszczędność energii, ale także doskonały wygląd i smak schłodzonych napojów kawowych.

System Chilled Coffee jest dostępny dla ekspresu WMF 5000 S+.

WMF

 

PRZEPISY

 

Migdałowe Latte
    Składniki:
  • 7 - 12 g zmielonej kawy
  • 25 - 35 ml wody
  • 110 - 170 ml mleka
  • 50 - 80 ml piany mlecznej
  • 20 ml syropu migdałowego

Tradycyjne latte macchiato na nowo zinterpretowane. 20 ml syropu migdałowego delikatnie zmieszać z mlekiem i espresso. Zachwyca wszystkie zmysły i jest idealnym towarzyszem długich rozmów i popołudni.

Można je przygotować za pomocą naszych w pełni automatycznych ekspresów do kawy i podłączonej stacji do podawania syropu za jednym dotknięciem!

Chociatto
    Składniki:
  • 7 - 12 g zmielonej kawy
  • 25 - 35 ml wody
  • 25 g sproszkowanej czekolady
  • 80 ml wody (czekolada)
  • 130 - 145 ml mleka + pianki mlecznej

Chociatto to gorąca czekolada z espresso, która nadaje czekoladzie szlachetną słodką nutę. Chociatto jest polewane delikatną mleczną pianką.

Można ją przygotować za pomocą naszych w pełni automatycznych ekspresów do kawy za jednym dotknięciem! (z opcją czekolady)

Iced Vanilla Latte
    Składniki:
  • 7 - 12 g zmielonej kawy
  • 25 - 35 ml wody zaparzona kawa jest chłodzona funkcją Chilled Coffee
  • 110 - 165 ml chłodnego mleka
  • 20 ml syropu waniliowego
  • Kostki lodu

Latte macchiato z wanilią - ale z dodatkowym kopem. Smak świeżo zaparzonego espresso jest w centrum uwagi i jest otoczony smakiem syropu waniliowego i mleka. Chłodzone kostkami lodu, które nie topią się natychmiast dzięki schłodzonej kawie.

Może być przygotowywane za pomocą WMF 5000 S+, z funkcją Chilled Coffee i podłączonej stacji z syropem za jednym dotknięciem!

Chilled Café Crème
    Składniki:
  • 7 - 12 g zmielonej kawy
  • 140 - 160 ml wody zaparzona kawa jest chłodzona funkcją Chilled Coffee
  • 110 - 165 ml chłodnego mleka
  • Kostki lodu

Świeżo parzona café crème z kostkami lodu? Doskonale smakuje, jeśli kostki lodu nie stopią się od razu. Kawa Chilled Coffee znacznie chłodzi świeżo parzoną kawę, dzięki czemu ta świeża przyjemność jest możliwa.

Może być przygotowywana za pomocą WMF 5000 S+, z funkcją Chilled Coffee za jednym dotknięciem!

Espresso Martini
    Składniki:
  • 7 - 12 g zmielonej kawy
  • 25 - 35 ml wody
  • 110 - 165 ml chłodnego mleka
  • 25 ml likieru kawowego
  • 50 ml wódki

Wstrząśnięty nie zmieszany nie jest tu głównym pytaniem. Odpowiedzią za to jest wyważony. Idealny towarzysz wieczoru z likierem kawowym i wódką oaz espresso. Po prostu spróbuj.

Może być przygotowana z naszymi w pełni automatycznymi ekspresami do kawy za jednym dotknięciem! Zawiera alkohol.

Chilled Gin Tonic
    Składniki:
  • 7 - 12 g zmielonej kawy
  • 25 - 35 ml wody zaparzona kawa jest chłodzona funkcją Chilled Coffee
  • 110 - 165 ml chłodnego mleka
  • 40 ml ginu
  • 120 ml toniku

Tonik ginowy na lodzie to prawdziwy klasyk. W przypadku Chilled Coffee świeżo zaparzone espresso jest schładzane w ekspresie, a następnie dodawane do toniku Gin Tonic. Możesz spróbować świeżości Gin Tonic i aromatu świeżo zaparzonego espresso.

Zawiera alkohol.

Whiskey Lover
    Składniki:
  • 7 - 9 g zmielonej kawy
  • 100 ml wody
  • 20 ml whiskey
  • 10 ml syropu czekoladowego
  • 10 ml syropu z orzechów laskowych

We Włoszech espresso z grappą lub brandy nazywa się "caffè corretto" - kawa poprawiona. Whiskey Lover nie jest korygowany - to nowy wymiar przyjemności i doskonale łączy espresso z whiskey poprzez swoje nuty czekoladowe i orzechowe.

Może być przygotowana z naszymi w pełni automatycznymi ekspresami do kawy i podłączoną stacją do syropu za jednym dotknięciem! Zawiera alkohol.

Irish Cream Flat White
    Składniki:
  • 7 - 9 g zmielonej kawy
  • 25 - 35 ml wody
  • 20 - 40 ml pianki mlecznej
  • 10 ml syropu czekoladowego
  • 70 – 80 ml Irish Cream

Specjalność kawowa, którą można wznieść toast.

Może być przygotowana z naszymi w pełni automatycznymi ekspresami do kawy i podłączoną stacją z syropem za jednym dotknięciem! Zawiera alkohol.